Gevelbekleding

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

 

 

Kunsstof

PVC- en vinylbekleding zijn betaalbaar, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

 

Hout

Houten gevelbekleding is warm en aantrekkelijk, maar heeft meer onderhoud nodig om houtrot te voorkomen.

 

 

Metalen

Aluminium, staal of zink geven een moderne uitstraling en zijn duurzaam.

 

 

Glas

Voornamelijk gebruikt bij moderne ontwerpen, glaspanelen bieden transparantie en esthetiek.

 

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om de gevelbekleding van je woning te laten vervangen:

  1. Verbeterde esthetiek: Na verloop van tijd kan de gevelbekleding van een huis er versleten, verouderd of beschadigd uitzien. Door de gevelbekleding te vervangen, kun je de uitstraling van je huis verbeteren en het een frisse, nieuwe look geven. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen om de esthetiek van je huis te updaten en aan je smaak en voorkeuren aan te passen.

  2. Onderhouds- en duurzaamheidsredenen: Als de bestaande gevelbekleding beschadigd is, zoals rotte houten panelen of gebarsten stenen, kan het vervangen ervan noodzakelijk zijn om verdere schade aan de structuur van het huis te voorkomen. Het vervangen van beschadigde gevelbekleding kan ook de onderhoudsvereisten verminderen, aangezien nieuwe materialen vaak duurzamer en gemakkelijker te onderhouden zijn dan verouderde bekledingsopties.

  3. Energie-efficiëntie: Het vervangen van de gevelbekleding kan ook bijdragen aan de verbetering van de energie-efficiëntie van je huis. Door te kiezen voor isolerende materialen en technieken, zoals geïsoleerde gevelpanelen of gevelbekleding met ingebouwde isolatie, kun je de warmteoverdracht verminderen en de energie-efficiëntie verhogen. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een meer comfortabele leefomgeving.

  4. Schimmel- en vochtbestendigheid: Als je merkt dat je huidige gevelbekleding gevoelig is voor schimmelgroei of vochtproblemen, kan het vervangen ervan met vochtbestendige materialen helpen deze problemen op te lossen. Dit kan belangrijk zijn voor het behoud van een gezonde en veilige leefomgeving.

  5. Waardevermeerdering: Het vervangen van de gevelbekleding van je woning kan de waarde ervan verhogen. Een nieuwe en aantrekkelijke gevelbekleding kan de aantrekkingskracht van potentiële kopers vergroten en de verkoopwaarde van je huis verhogen.

Het vervangen van de gevelbekleding van een woning is een investering die afhangt van verschillende factoren, zoals de staat van de bestaande bekleding, het gewenste materiaal en de omvang van het project.